Atractii turistice
Manastirea nasterii maicii domnului - Pasul Tihuța

POPASUL TRANSILVANIA

Manastirea nasterii maicii domnului

Manastirea Piatra Fantanele este situata in comuna Piatra Fantanele din judetul Bistrita-Nasaud. Constructia acestui lacas de cult a inceput in anul 1928 si a fost finalizat in luna noiembrie a anului 1929, sub ctitoria preotului Vasile Luncan, cand a primit hramul „Nasterea Maicii Domnului”.
Mănăstirea Piatra Fântânele
Manastirea Piatra Fantanele isi are inceputurile undeva in anul 1928, cand pe aceste locuri paseste Parintele Ierodiaconul Vasile Luncan.Parintele ridica un mic paraclis de rugaciune, care mai apoi este inchis, in vremuri tulburi. Abia in anul 1994, locul prinde din nou viata, din purtarea de grija a IPS Bartolomeu Anania.
Manastirea Piatra Fantanele tine loc si de parohia credinciosilor din sat.
Construit în stilul unei castel medieval, hotelul pune la dispozitie spatii de cazare moderne, iar restaurantul castelului este amenajat de asemenea în stil medieval, având saloane decorate tematic care dau viaţă unor scene misterioase din povestea Contelui Dracula.
Bucătăria castelului este renumită pentru mâncărurile deosebit de gustoase, preparate după reţete tradiţionale. Din meniu nu lipsesc specialtăţile din bucataria internationala, specialtatile dedicate Contelui Dracula dar şi băuturile de culoarea sângelui, preferate de temutul conte.

0742 811 811