Atractii turistice
Hotel Castel Dracula - Pasul Tihuța

Atractii Turistice

Hotel Castel Dracula

Mitul Contelui Dracula a fost inspirat din frumuseţea şi sălbăticia Munţilor Bârgăului, iar Bram Stocker a fixat coordonatele geografice ale întâmplărilor din cartea sa chiar în Bistriţa-Năsăud.
Aşadar, dacă vrei să mergi cu adevărat pe urmele lui Dracula, trebuie neapărat să vii în Bistriţa-Năsăud.
Hotelul Castel Dracula este poziţionat în Pasul Tihuta din Munţii Bârgăului, în Piatra Fantanele, la 1116 m. altitudine, la 37 km distanta de centrul statiunii Vatra Dornei.Restaurantul principal serveşte o diversitate de mâncăruri internaţionale şi locale şi are o terasă în aer liber, unde se poate lua masa pe timpul verii. De asemenea, oaspeţii se pot bucura de cramă, de lounge-bar şi de barul din partea de sus a turnului castelului.
Hotelul Castel Dracula este o bază excelentă pentru explorarea munţilor din jur. Se pot face drumeţii locale minunate şi ciclism, iar un traseu de schi şi un telescaun se află chiar lângă hotel.
Cuplurile apreciază în mod deosebit această locaţie. I-au dat scorul 8,8 pentru un sejur pentru 2 persoane.
Construit în stilul unei castel medieval, hotelul pune la dispozitie spatii de cazare moderne, iar restaurantul castelului este amenajat de asemenea în stil medieval, având saloane decorate tematic care dau viaţă unor scene misterioase din povestea Contelui Dracula. Bucătăria castelului este renumită pentru mâncărurile deosebit de gustoase, preparate după reţete tradiţionale. Din meniu nu lipsesc specialtăţile din bucataria internationala, specialtatile dedicate Contelui Dracula dar şi băuturile de culoarea sângelui, preferate de temutul conte.

0742 811 811