Atractii turistice
Creasta Rodnei din Pasul Rotunda în Pasul Șetref - Pasul Tihuța

POPASUL TRANSILVANIA

Creasta Rodnei din Pasul Rotunda în Pasul Șetref

Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc national din tara, având o suprafață de 47.207 ha. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare.
Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei (APNMR) s-a înfiinţat în luna mai, anul 2004. Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor-actualmente Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în calitate de autoritate publică centrală care răspunde de mediu, a încredinţat pe bază de contract de administrare Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, pentru o perioadă de 10 ani, respectiv 2014-2024.

Rezervația științifică Pietrosu Mare se află în partea nord-vestică a Munților Rodnei. Aceasta se desfășoară de la circa 750 m la 2.303 m altitudine, incluzând în arealul ei reliefuri aparținând diferitelor cicluri de modelare (în special glaciar și periglaciar), precum și porțiuni din principalele etaje de vegetație ale Munților Rodnei.
Rezervația naturală Piatra Rea, 50 hectare, este protejată în special pentru abundența exemplarelor de floare de colț (Leontopodium alpinum).
Rezervația mixtă „Peștera și Izbucul Izvorul Albastru al Izei”, 100 hectare, este situată în partea estică a Munților Rodnei, pe versantul sudic al Muntelui Măgura. A fost declarată rezervație în anul 1977. Denumirea acestei arii geologice și peisagistice protejate vine de la nuanța verzui-albăstruie a izvorului carstic, unul din afluenții de obârșie al râului Iza. Peștera s-a format la zona de contact dintre șisturile cristaline ale Munților Rodnei și zona calcaroasă, având o lungime de 2.500 m, iar, după recartarea facută de Clubul de speologie montană din Baia Mare, peștera are o dezvoltare de aproape 3.800 metri (în anul 2009).



Rezervația mixtă „Ineu – Lala”, 2.568 hectare, prezintă o largă dezvoltare a reliefului glaciar (custuri, circuri glaciare, văi glaciare, morene), cuprinzând elemente ale rețelei hidrografice (cascade, lacuri glaciare) și elemente ale florei și faunei caracteristice acestor munți: tisa, zâmbrul și cocoșul de mesteacăn.
Construit în stilul unei castel medieval, hotelul pune la dispozitie spatii de cazare moderne, iar restaurantul castelului este amenajat de asemenea în stil medieval, având saloane decorate tematic care dau viaţă unor scene misterioase din povestea Contelui Dracula.
Bucătăria castelului este renumită pentru mâncărurile deosebit de gustoase, preparate după reţete tradiţionale. Din meniu nu lipsesc specialtăţile din bucataria internationala, specialtatile dedicate Contelui Dracula dar şi băuturile de culoarea sângelui, preferate de temutul conte.

0742 811 811