Atractii turistice
Popasul Transilvania - Pasul Tihuța

Atractii Turistice

Hotel Castel Dracula

 

Mitul Contelui Dracula a fost inspirat din frumuseţea şi sălbăticia Munţilor Bârgăului, iar Bram Stocker a fixat coordonatele geografice ale întâmplărilor din cartea sa chiar în Bistriţa-Năsăud.
Aşadar, dacă vrei să mergi cu adevărat pe urmele lui Dracula, trebuie neapărat să vii în Bistriţa-Năsăud.

Mai multe detalii


Atractii turistice

Manastirea nasterii maicii domnului


Mănăstirea Piatra Fântânele
Manastirea Piatra Fantanele isi are inceputurile undeva in anul 1928, cand pe aceste locuri paseste Parintele Ierodiaconul Vasile Luncan.

Manastirea Piatra Fantanele este situata in comuna Piatra Fantanele din judetul Bistrita-Nasaud. Constructia acestui lacas de cult a inceput in anul 1928 si a fost finalizat in luna noiembrie a anului 1929, sub ctitoria preotului Vasile Luncan, cand a primit hramul „Nasterea Maicii Domnului”.


Atractii turistice

Masivul Călimani şi Ţara Dornelor


Localitatea de acces cea mai convenabilă este satul Gura Haitii, aflat la 23 km de oraşul Vatra Dornei, pe drumul judeţean 174.

Masivul Călimani şi Ţara Dornelor reprezintă destinaţia ideală pentru o vacanţă la munte. Peisaje minunate, atracţii unice în ţară şi variate posibilităţi de distracţie dau reţeta unui concediu perfect.


Atractii turistice

Creasta Rodnei din Pasul Rotunda în Pasul Șetref


Rezervația științifică Pietrosu Mare se află în partea nord-vestică a Munților Rodnei. Aceasta se desfășoară de la circa 750 m la 2.303 m altitudine, incluzând în arealul ei reliefuri aparținând diferitelor cicluri de modelare (în special glaciar și periglaciar), precum și porțiuni din principalele etaje de vegetație ale Munților Rodnei.

Parcul Național Munții Rodnei este al doilea parc national din tara, având o suprafață de 47.207 ha. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare.


Atractii turistice

MUNȚII BÂRGĂU


Colibita este un lac de acumulare pe Raul Bistrita (a Bargaului) dar si un fel de statiune turistica constituita din numeroase pensiuni imprastiate pe malurile lacului, prevazute cu camere tip hotel, una si cu casute, alta si cu spatii de campare.

Doua masive vulcanice, nascute in urma acelorasi framantari telurice si totusi atat de diferite ca aspect (harta 1): Călimanii sunt inalti, maiestuosi, spectaculosi pe cand Munţii Bârgăului sunt modesti, vizibil dominati de vecinii Calimani, framantati parca de neputinta inaltarii, semetindu-se doar fata de cateva dealuri alaturate, ce tot lor le apartin.


0742 811 811