ATRACȚII TURISTICE

MUNȚII CĂLIMANI

05Aug

Masivul Călimani şi Ţara Dornelor reprezintă destinaţia ideală pentru o vacanţă la munte. Peisaje minunate, atracţii unice în ţară şi variate posibilităţi de distracţie dau reţeta unui concediu perfect.

Masivul Călimani şi Ţara Dornelor

Prima destinaţie trebuie să fie Munţii Călimani, cei mai sălbatici şi mai înalţi munţi vulcanici de pe teritoriul României, singurii de acest tip care depăşesc 2.000 de metri altitudine şi care prezintă spectaculoase urme ale glaciaţiunii prin căldări glaciare şi creste alpine.

Masivul este cel mai extins dintre toţi munţii vulcanici din Carpaţii româneşti.

Localitatea de acces cea mai convenabilă este satul Gura Haitii, aflat la 23 km de oraşul Vatra Dornei, pe drumul judeţean 174.

Construit în stilul unei castel medieval, hotelul pune la dispozitie spatii de cazare moderne, iar restaurantul castelului este amenajat de asemenea în stil medieval, având saloane decorate tematic care dau viaţă unor scene misterioase din povestea Contelui Dracula.
Bucătăria castelului este renumită pentru mâncărurile deosebit de gustoase, preparate după reţete tradiţionale. Din meniu nu lipsesc specialtăţile din bucataria internationala, specialtatile dedicate Contelui Dracula dar şi băuturile de culoarea sângelui, preferate de temutul conte.