ATRACȚII TURISTICE

CĂTUNELE CIOASA ȘI DORNIȘORUL CĂLIMANULUI

05Aug

Pasul Tihuța (denumit și Pasul Bârgău) este localizat în sud-estul Munților Bârgău, la o altitudine de 1227 m, cea mai apropiata localitatea fiind Piatra Fântânelejudetul Bitrita-Nasaud, Moldova, Romania.

 

Un aspect pentru care Pasul Tihuta este renumit, il reprezinta gradul de dificultate ridicat in ceea ce priveste traversarea acestuia, fiind una dintre cele mai dificile trecatori rutiere, situata in munti pe teritoriul Europei.

Catunele Cioasa si Dornisorul Calimanului,catune izolate de restul lumii

În pasul Tihuța se găsește stațiunea turistică Piatra Fântânele (1201 m). Aici se află Complexul Dracula. Putem aminti:

  • Dealul Zimbrului sau Magura Calului;
  •  traseul marcat in rosu care duce catre Poiana Toader si Poiana Vinului;
  • traseul marcat in punct rosu, traseu care duce catre Varful Piatra FantaneleVarful Obcioara si Varful Zimbru;
  • catunele Ciosa si Dornisoara Calimanului, catune izolate de restul lumii;
  • Izvorul “La Borcut” – traseu marcat cu punct albastru, ce tine pret de 3-4 ore;
  • Muntii Calimani – traseu marcat cu banda rosie, cu un grad mare de dificultate, ce tine 12 ore (saua Terha Varful Stracior);
Construit în stilul unei castel medieval, hotelul pune la dispozitie spatii de cazare moderne, iar restaurantul castelului este amenajat de asemenea în stil medieval, având saloane decorate tematic care dau viaţă unor scene misterioase din povestea Contelui Dracula.
Bucătăria castelului este renumită pentru mâncărurile deosebit de gustoase, preparate după reţete tradiţionale. Din meniu nu lipsesc specialtăţile din bucataria internationala, specialtatile dedicate Contelui Dracula dar şi băuturile de culoarea sângelui, preferate de temutul conte.